مشاوره حقوقي
مشاوره حقوقي

اصل 34 قانون اساسي متضمن حق تمام مردم ايران براي دادخواهيست. ايشان مي‌توانند براي دادخواهي به مراجع قضايي مراجعه نمايند و از مراجع قضايي و قانون حق خود را مطالبه نمايند. اما در مواردي اين حق از فرد سلب مي‌شود. يكي از اين موارد سقوط دعواست. در اين مطلب به بررسي سقوط دعوا مي‌پردازيم.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.

 

منبع :  سقوط دعوا

 

 

سقوط دعوا

سقوط يا زوال در لغت به معناي از بين رفتن است. سقوط دعوا به معناي اين است كه شخص امكان طرح دعوا را ندارد. يعني دعوا قبل از صدور حكم زايل گردد به طوري كه انگار ديگر هيچ دعوايي وجود ندارد.

موارد سقوط دعوا

در صورت وجود هر يك از موارد زير براي دعوا هيچ حكمي داده نمي‌شود و قرار سقوط دعوا صادر مي‌گردد:

1/ صدور حكم قطعي.

2/ زوال حق اصلي.

3/ استرداد دعوا.

1/ سقوط حكم قطعي: به معناي اين است كه از قبل براي اين دعوا حكم قطعي صادر شده است و با توجه به اعتبار امر قضاوت شده نمي‌توان دوباره چنين دعوايي را در مراجع قضايي مطرح نمود.

2/ زوال حق اصلي: يعني اينكه حقي كه براي مطالبه‌‌ آن دعوا مطرح شده است از بين برود و وجود نداشته باشد در نتيجه نمي‌توان براي حقي كه وجود ندارد دعوا مطرح كرد.

3/ استرداد دعوا: وقتي خواهاني كه دعوا را مطرح كرده است به هر دليلي از ادامه دادرسي منصرف شود و بخواهد دادخواست خود را پس بگيرد قرار سقوط دعوا صادر مي‌شود.

زوال حق اصلي و انواع آن

اين كه حق فردي از بين برود به معناي زوال است. بر اساس سبب و علتي كه حق از بين مي‌رود به دو دسته تقسيم مي‌گردد.

الف/ زوال حق به صورت ارادي:‌ يعني شخص محق به خواست و اراده‌‌ خود از حقش بگذرد. به طور مثال شخصي كه داين است و بايد مبلغ بيست ميليون تومان را دريافت كند از اين حق خود مي‌گذرد و اعلام مي‌كند پول را نمي‌خواهد.

ب/ زوال حق به صورت قهري:‌ زماني كه اراده‌‌ صاحب حق در از بين رفتن اين حق تاثيري نداشته باشد و يك عامل بيروني و خارجي باعث از بين رفتن اين حق بشود زوال به صورت قهري بوده است. به طور مثال پدري از فرزند خود طلبكار است و اين پدر فوت مي‌كند. در نتيجه فرزند هم مديون است و چون از وراث پدر است داين هم محسوب مي‌شود. در اينجا به طور قهري اين حق گرفته شده و دعوا ساقط مي‌گردد.

انواع استرداد دعوا

ماده‌‌ 107 قانون آئين دادرسي مدني براي استرداد دعوا سه حالت بيان كرده است:‌

1/ قبل از اولين جلسه دادرسي.

2/ در حين جلسات دادرسي و در حالي كه دعوا تمام نشده است.

3/ استرداد بعد از ختم مذاكرات اصحاب دعوا.

فقط در اين حالت سوم است كه قاضي قرار سقوط دعوا را صادر مي‌نمايد. اين حالت فقط در صورتي ممكن است كه يا خوانده راضي باشد يا اينكه خواهان به طور كلي از دعواي خود صرف نظركند.

سوالات متداول

قرار سقوط دعوا چيست ؟

هرگاه كه شخص حق مطرح كردن دعوا در مراجع قانوني را نداشته باشد قرار سقوط دعوا صادر مي‌شود كه در مطلب به تفصيل توضيح داده شده است.

در چه مواردي قرار سقوط دعوا صادر مي‌شود ؟

در صورتي كه حكم قطعي صادر شده باسد يا حق زائل شده باشد يا اينكه دعوا استرداد شود كه در مطلب به تفصيل توضيح داده شده است.

براي دريافت پاسخ سوالات خود و مشاوره حقوقي در مورد سقوط دعوا مي‌توانيد از خدمات مشاوره آنلاين و تلفني وكيل دات كام بهره ببريد.

براي دريافت اطلاعات بيشتر در خصوص سقوط دعو‌ا، به كانال تلگرام حقوقي وكيل دات كام مراجعه نماييد. كارشناسان مركز مشاوره حقوقي وكيل دات كام نيز آماده‌اند تا با ارائه خدماتي در زمينه مشاوره حقوقي تلفني وكيل دات كام به سوالات شما عزيزان پيرامون سقوط دعو‌ا پاسخ دهند.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد يا مي توانيد مقالات مجله حقوقي وكيل دات كام را مطالعه نماييد.

 

شماره تماس وكيل دات كام

 

 

 

 

منبع :  سقوط دعوا

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1400/1/8  ] [ ۲۲ ] [ vakiel ] [ ]
[ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
نظرسنجی
لینک های تبادلی
فاقد لینک
تبادل لینک اتوماتیک
لینک :
خبرنامه
عضویت لغو عضویت
پنل کاربری
نام کاربری :
پسورد :
عضویت
نام کاربری :
پسورد :
تکرار پسورد:
ایمیل :
نام اصلی :
آمار
امروز : 0
دیروز : 0
افراد آنلاین : 10
همه : 0
چت باکس
موضوعات وب
موضوعي ثبت نشده است
امکانات وب